Кога използваме крем против подсичане

Бебешкият крем против подсичане е сред най-важните продукти в арсенала на родителя. Той идва на помощ, когато чувствителната детска кожа е раздразнена. Тъй като мъничето носи памперс от самото си раждане до приблизително 2-годишна възраст, предпазването на нежната му кожа от алергии и зачервявания може да бъде истинско предизвикателство. Дори най-висококачествените пелени, от материали с доказан произход, могат да причинят алергична реакция. Някои видове имат стягащи ленти, които целят да предпазят от протичане, позволявайки ви да закрепите памперса максимално плътно. Това също може да доведе до раздразнения. Затова е важно да изберете ефикасен бебешки крем, който да успокоява и да поддържа мекотата на бебешкото дупе. 

За какво да следим при избора на бебешки кремове

На пазара ще откриете изобилие от бебешки кремове. Но как да прецените кой е правилният и надежден продукт за детето? Ако си мислите, че подсичането е тривиален проблем, който може лесно да се разреши, имайте предвид, че това раздразнение може да бъде много силно и упорито, и дори да образува ранички. Затова е важно да имате висококачествена козметика под ръка. 

На първо място продуктът против подсичане трябва да е клинично тестван и с доказано действие. Важно е той да не дразни чувствителната детска кожа и да е подходящ за нанасяне в областта на слабините, крачетата, дупето, зад ухото и други деликатни зони. Целта е да предотврати изсушаване, зачервяване, поява на мехурчета, като същевременно запази влажността, еластичността и мекотата на кожата. Добре би било, ако продуктът създава защитна бариера, която не позволява развитието на бактерии, замърсявания и влага. 

Следете внимателно състава, който ще откриете на опаковката, тъй като е възможно мъничето да е алергично към някоя от изброените съставки. Много родители залагат на натурална козметика, която включва основно растителни масла, които имат редица благоприятни ефекти. Сред най-често използваните масла и екстракти е това от смрадлика заради нейното противовъзпалително действие. Пантенолът също е ключова съставка, тъй като той стимулира лечебния процес не само при деца, но и при възрастни. 

Колко често да ползваме такива бебешки кремове

Нанасяйте бебешки крем против подсичане при всяка смяна на пелените, като преди това старателно почистите и подсушите дребосъка. Изчакайте продуктът да попие добре, преди да сложите новия памперс. Дори да не наблюдавате раздразнени или зачервени участъци, мажете превантивно детенцето, за да избегнете неприятни алергични реакции.

ВИЖ ВСИЧКИ ПОДХОДЯЩИ КРЕМОВЕ