Биоразградими бамбукови пелени Green Human Being – с грижа за бебето и за природата

Майчинството е приключение, изпълнено с безброй решения, повечето, от които са свързани с това да се уверите, че вашето бебче е щастливо, здраво и в безопасност. Когато става въпрос за пелени, изборът е не по-малко важен. С биоразградимите бамбукови пелени на Green Human Being вашето съкровище получава висококачествени грижи, а вие внасяте своя принос за по-чиста планета.

Всяко новородено ще има нужда от около 7 хиляди пелени, преди да се научи да ходи на гърне, така че може да си представите какви планини от отпадъци се натрупват в природата, тъй като в света се раждат около 360 хиляди бебета на ден. Всяка една от тези конвенционални пелени се разгражда за около 500 години. Тук идва нуждата от алтернатива на този продукт, която да е по-щадяща за околната среда – биоразградими бамбукови пелени.

Бамбукът се счита за растение, благоприятстващо екологичния баланс в природата, защото:

  • той е най-бързорастящото растение на планетата;
  • отделя над 30% повече кислород в атмосферата в сравнение с еквивалентно количество друга растителност;
  • предотвратява ерозията на почвата, тъй като кореновата му система, дори след отсичане, остава в земята;
  • не изисква торове, химикали или пестициди.

Имайки предвид всички тези фактори, бамбукът е идеалното растение, което може да помогне за спасяването на природата от замърсяване. Пелените на Green Human Being са изработени предимно от бамбук, който се разгражда за 3-4 месеца. 

И разбира се, не на последно място трябва да отбележим, че бамбуковите пелени са по-добри не само за планетата, но и за здравето на вашето мъниче, защото влакната на бамбука са естествено гладки и кръгли, което ги прави невероятно нежни към чувствителната бебешка кожа. Натуралните пелените на Green Human Being не съдържат изкуствени оцветители и ароматизатори и намаляват вероятността от дразнене, обриви и формирането на алергични реакции. Това ги прави отличен избор за новородени и малки деца, за да се поддържа деликатната им кожа и мъниците да се чувстват максимално комфортно.

Избирайки Green Human Being вие спомагате за едно по-зелено бъдеще за новите поколения, правейки малки стъпки, които да натрупат своето въздействие, пелена по пелена.

Източници:

https://www.sciencedirect.com

https://www.theworldcounts.com

ВИЖ ВСИЧКИ ПРОДУКТИ НА GREEN HUMAN BEING