Baby Shower

Baby Shower: Топ 5 подаръци, които да поискаш

Baby Shower: Топ 10 практични подаръци, които да поискаш

Около 2 месеца преди раждането на бебчо, бъдещите майки в западните страни (с помощта на приятелки) организират специална сбирка, на която се допускат само жени. Всички гостенки носят специални подаръци за очакваното бебе, поднасят пожеланията си за успешен завършек на бременността и разбира се, не пропускат възможността да се позабавляват и пошегуват – последни мигове “по женски” преди появата на малкото съкровище.

Тази сбирка се нарича “baby shower”, защото на нея се изсипва цял “порой” бебешки дарове. Практиката е, разбира се, бъдещите родители предварително да насочат своите гости какво биха желали като дарове за бебока.

Ако ти предстои baby shower, то препоръчваме ти да направиш интерактивен онлайн списък с всичко, което желаеш, посочвайки магазините, от които могат да се закупят съответните стоки. Особено лесно е ако към всяко желание поставиш точен линк към съответния продукт в онлайн магазин (например в Baby.bg!).

Какво обаче да си поискаш? Както можеш да предположиш, разбираме едно-друго от бебешки продукти и нуждите на бъдещите мами, затова нашите експерти ти препоръчват да обърнеш внимание на следното:

1. Бебешка люлка

Няма по-голям помощник и приятел на родителя, когато трябва да забавлява или приспи бебока. Има люлки с най-различни екстри – нежна музика, звуци, вибрация… Със сигурност това ще е една от често използваните вещи у дома в следващите месеци, затова най-добре я постави начело на списъка с желани подаръци. Приятелките ти могат да се комбинират и това да бъде общ подарък от няколко от тях – вариант, предпочитан от немалко хора.

2. Комплект шишета за новородено

Полезен и веднага влизащ в употреба подарък. Проучи различните брандове, предлагащи шишета, биберони и всички останали бебешки хранителни пособия и директно ориентирай гостенките си кой комплект би бил идеалния за теб.

3. Бебефон/Видеофон

Още един прекрасен вариант за общ подарък от всички близки на сърцето ти дами (и техните половинки). Ако планираш голям baby shower, не бъди скромна и сложи бебефона в списъка. Огромно облекчение е да знаеш какво прави мъничето във всеки един момент, особено в първите месеци.

4. Бебешко одеалце

Бабите и лелите биха се разтопили от щастие, ако бебокът се завива с разкошно одеалце, дарено с много обич. Така и самите те ще се чувстват въвлечени в живота на най-малкия член на семейството. Моделите и цветовете са много – ако не знаеш пола на бебето, избери одеало според дизайна на детската стая или се спри на мек, неутрален цвят като зелено, жълто, сиво или кафяво.

5. Хигиенен комплект за новородено

Вероятно знаеш, че хигиенният комплект трябва да бъде част от вещите за новороденото, които носиш още в родилния дом. Бебешки термометър, нокторезачка, ножички, аспиратор за нос – все безценни пособия, които със сигурност няма да събират прах в някой шкаф. Харесай си модел и смело заяви желанието си!

Бонус съвет 1: Ти също заслужаваш подаръци, така че спокойно можеш да вкараш в списъка възглавница за кърмене или козметика за родилки.

Бонус съвет 2: Може би ти се струва логично да поискаш и стабилно количество бебешки пелени. Вярно е, има супер изгодни макси пакети, но изчакай раждането на бебето и виж как му понасят различните модели и марки. Най-комфортните пелени за мъника на най-добрата ти приятелка може да се окажат неподходящи за твоето слънчице. Запази си този вариант за подарък за погачата с роднини 40 дни след раждането. ;).