7 Полезни съвета, за да предпазите бебето си през лятото

7 Полезни съвета, за да предпазите бебето си през лятото

Ако бебето ви се е родило през последните няколко месеца, то сигурно се притеснявате как ще прекарате през най-горещите дни от лятото. По темата има много дискусии кое е безопасно за мъника ви и кое не, защото през лятото обикновено стоим повече време навън, но всички знаем, че жаркото слънце и бебето не са най-добрата комбинация. За това какво трябва да направи майката?

style=“cursor: default; width: 450px; height: 286px;“ />

Ето какво трябва да знаем, ако имаме бебе, което е на по-малко от 6 месеца.

1. Слънцезащитното мляко всъщност е позволено – На скоро Американската академия на педиатрите одобри използването на малки количества слънцезащитно мляко, които могат да се нанасят на малки части от тялото на бебчета под 6 месеца – ако няма друга алтернатива.

2. Бебешки дрешки – има голямо разнообразие от шапки и дрехи за бебета, които са изработени от материали, предпазващи от вредните лъчи на слънцето. Обикновените дрешки не са толкова сигурни, за това не правете грешката да си мислите, че с тях сте защитили мъника си.

3. Винаги търсете сянката – По време на разходки, задължително използвайте сенник за детската количка, а когато сте на плажа или на басейн не забравяйте чадърчето за количка, което ще предпази нежната бебешка кожа от директните слънчеви лъчи.

4. Подбирайте басейните, на които ще ходите – Да, и бебето ви може да влезе в басейна с вас, но за целта вътре не трябва да има много химикали, например както е в закритите басейни, защото така може да се увреди кожата или дишането му. Ако водата има мирис на хлор, то по-добре не влизайте заедно с бебето си вътре.

5. Температурата на водата на басейна – Малките бебета могат лесно да настинат, за това трябва да плуват в басейн, който е с подгряване на водата. Най-добрият начин да разберете дали водата е с подходящата температура за вашето бебе, е да я пробвате – ако на вас ви е хладна, то за малкото ще бъде много по-студена.

6. Хидратация – Знаете ли, че малките бебета трябва да пият до 50% повече течности през летните месеци? Ако бебето ви е на по-малко от 6 месеца, то трябва да го кърмите или да му давате адаптирано мляко по-често.

7. Спрей против насекоми – Ако обичате повече планината пред морето, то спокойно може да изполвзате спрей против насекоми, стига бебенцето да е на повече от 2 месеца.

Намерете всички необходими продукти за защита на детето на Baby.bg

Споделете вашите препоръки, как да защитим бебето си през лятото?