Как да подсилим имунитета на бебето?

Животът с новородено е толкова прекрасен и интересен, но в същото време грижите и тревогите са неизменна част от отглеждането на бебенцето. В даден момент детето ще се сблъска с болести, настинки и какво ли още не. Това са неща, които няма как да избегнем, имайки предвид колко крехка е детската имунна система.

Все пак има няколко ефективни начина, с които може да подсилите имунитета на вашето мъниче, за да може да расте здраво и щастливо.

Как майчиното мляко може да подсили имунната система на бебето?

Кърмата е изключително полезна за мъничетата и ги предпазва от редица болести, като алергии, пневмония, менингит, инфекции на пикочните пътища и др.

Ако вашето бебе е много малко и все още не яде твърда храна, уверете се, че кърмите възможно най-често и че подсилвате собствената си имунна система. Чрез кърмата предавате на мъничето всички необходими витамини и минерали, така че е важно и какво консумирате вие. Поддържайки себе си здрави и силни, ще предадете нужните хранителни вещества на новороденото, за да порасне здраво и силно и то.

Ефективни методи за подсилване на имунитета на бебето:

Представяме ви няколко начина за засилване на имунитета на малките деца:

  • Здравословно хранене

Здравата имунна система започва със здравословна диета. Преработените храни са пълни с химикали и токсини, които отслабват способността ни да се борим с болестите и да останем здрави. Ето защо е по-добре да приготвяте храната вкъщи и по-рядко да купувате готови продукти. Избирайте качествени храни, които да подсилят както вашия имунитет, така и този на мъничето. Много внимавайте какви храни консумирате особено ако кърмите, тъй като, както вече споменахме, чрез кърмата предавате хранителни вещества на бебето.

Включете в менюто храни, като:

  • Кисело мляко
  • Бадеми
  • Червени чушки
  • Броколи
  • Спанак
  • Чисто месо
  • Хомеопатия

Все повече родители се насочват към хомеопатията, особено когато става въпрос за лечение на бебета и малки деца. Същото важи и ако искате да подсилите имунитета на своето бебе. Намерете добър хомеопат и се консултирайте с него какво може да давате на детето си, за да бъде то в добро здравословно състояние. 

  • Шуслерови соли

Може да опитате и още една алтернатива на лекарства и антибиотици – Шуслеровите соли, които освен от възрастни, може да се приемат и от малки деца. Някои от тях помагат при настинка и грип, други при алергии и възпаления, а има и такива, които ефективно спомагат за повишаването на имунитета още от ранна детска възраст.

Освен изброените дотук неща, може да давате на своето мъниче хранителни добавки, витамини или водорасли, които също имат добър ефект върху имунната система.