mesec na kurmeneto

Седмица на кърменето

Отбелязана за първи път през 1992 г., Световната седмица на кърменето се провежда всяка година от 1 до 7 август в повече от 120 страни. Инициативата има за цел да подчертае огромните ползи, които кърменето донася за здравето и благосъстоянието на бебетата и ползите за здравето на майките, като се фокусира върху доброто хранене, както и да насърчава, защитава и подкрепя правата на жените да кърмят навсякъде и по всяко време.

Baby.bg и водещите марки в стоките за бебешко кърмене се присъединяват към тази специална седмица, за да популяризират ползите от кърменето и да предоставят нужните продукти, с които майката да може да кърми бебето възможно най-дълго.
Преди всичко важно е да се осъзнае, че кърменето е абсолютно естествен и здравословен процес, който носи единствено ползи и за майката, и за детето. От най-голямо значение за него е психическата подготовка, която би следвало да се случи през дните на бременността, следвана, разбира се, и от чисто физическото подготвяне на тялото на жената. За целта се използват различни чайове и кремове, масажи и компреси.

В голяма помощ за майките са специалните протектори за зърна, помпи за кърма, шишета и т.н. За радост, в днешно време технологии предлагат много улеснения, с които кърменето да става все по-лесно и предпочитано. Обърнете внимание, че е добре да подбирате продукти и аксесоари за кърмене от една и съща марка, защото всяка от тях има своите специфики, а отделните артикули се допълват за по-добро действие и резултати.

Електрическа двуфазна помпа за кърма Medela – Solo

 

 

С двуфазна технология на изцеждане, която имитира естествените сукателни движения на бебето електрическата помпа за кърма Medela – Solo донася максимален комфорт на майката по време на изцеждане и около 11.8% повече мляко. Моделът е изключително компактен за съхранение в дамска чанта. Той има издръжлива презареждаща батерия и 9 предварително програмирани настройки за максимално удобство и лесно превключване между фазите на стимулиране и изпомпване. Моделът превключва автоматично между двата режима след една минута, но може да се настрои и според личните предпочитания.

Двойна електрическа помпа Philips Avent – Natural Motion Premium

Иновативна технология Natural motion с уникален мек, адаптиращ се уплътнител, вдъхновена от комбинация на изцеждане и масаж, която бебето осъществява по време на кърмене, успешно комбинира вакуум и стимулация на зърното за по-бързо потичане на кърмата. Той гарантира повече изцедена кърма за по-кратко време. Philips Avent – Natural Motion Premium осигурява:
• Клинично доказана ефективност;
• Мек, адаптиращ се универсален силиконов уплътнител, който пасва на всяка гърда /99,98%/;
• Лесно се настройва от режим на стимулация в режим на изцеждане, точно както вашето бебе;
• Позволява изцеждане в изправена позиция;
• 8 нива на стимулиране + 16 нива на изцеждане;
• Функция „nамет“ и „пауза“/ „старт“;
• USB и дисплей с таймер;
• Презареждаща се батерия;
• Несесер и чанта за пренасяне.
В комплекта има още: 2 броя шишета Natural 125 ml с биберон за новородено Natural 0м+, 2 броя уплътняващ диск; 2 броя еднократни подплънки за гърди.

Електрическа помпа за кърма Cangaroo – Elegance Duo XN-D212

Помпата за кърма има два основни режима на работа: цикъл масаж – стимулация с 10 нива и 3 степени на честота, и цикъл изцеждане – 15 нива с 3 степени на честота. И двата режима могат да се нагласят според нуждите на майката. Тук ще откриете много от функциите, които съвременната жена търси:
• изцеждане и съхранение на кърмата, когато бебето не е близо;
• облекчаване на напрежението в гърдите;
• поддържане на секрецията на мляко, когато се налага временно да спрете да кърмите детето.
В комплекта са включени: силиконов биберон 0+, пръстен за шише и капаче.

Двойна електрическа помпа за кърма KikkaBoo – Elia

Българската марка Kikka Boo предлага на младите майки ефикасно и лесно средство за изцеждане кърмата – двойната електрическа помпа за кърма KikkaBoo – Elia. Моделът е изключително тих, компактен и удобен за работа. Разполага с цели 4 режима:
• Масаж;
• Изцеждане;
• изцеждане с неравномерно изпомпване;
• интензивно изцеждане с осем степени на работа.
Комплектът се състои от: голямо шише с вместимост 180 ml, мек силиконов уплътнител, LED дисплей, биберонов сет и литиева батерия с голям капацитет 2000 mAh.
5. Силиконова Помпа/Колектор за кърма Lansinoh
Lansinoh произвежда продукти, с които да помогне на майките да кърмят възможно най-дълго и безболезнено. Помпата/Колектор за кърма прилепва към гърдата чрез естествен вакуум. Предоставя лесен и удобен начин да съхраните ценната кърма. Продуктът е подходящ за всички размери гърди, има обезопасителна връзка през шията, за да предотвратите разливания, и капачка, която предотвратява разливане и замърсяване.

Комплект терапия за гърди Lansinoh – TheraPearl, 3 в 1

Комплектът терапия за гърди Thera Pearl спомага за по-лесното потичане на кърмата, успокоява напрежението и предотвратява образуването на мастит. Комплектът се състои от 2 броя подплънки за многократна употреба и 2 броя калъфчета. Подплънките може да се използват както студени, така и топли.

• Студени те помагат за намаляване на подуването, като успокояват болката, причинена от бързото изпълване на гърдите с кърма;
• Топли подплънките улесняват потичането и изпомпването на кърмата, като предотвратяват запушването на млечните канали и успокояват.

Крем за зърна Lansinoh – HPA Lanolin, 40 ml

Кремът за зърна HPA Lanolin е сред най-продаваните продукти на марката, на който всички майки разчитат. Той е създаден специално за кърмачки и представлява най-високо пречистен ланолин, който успокоява сухата, нацепена кожа и предпазва зърната от образуване на рани.

Подплънки за кърма с лепенка Canpol, 60 броя

Подплънките за кърма от Canpol са меки и нежни към деликатната кожа на гърдите. Те съдържат гел, който абсорбира течността, предотвратява изтичането и осигурява усещането за сухота и свежест дълго време. Моделите имат двойнозалепваща се лента, която ги задържа на място и не им позволява да се разместват.

Контейнери за съхранение на кърма с адаптор KikkaBoo – Мента, 4 х 180 ml

С този комплект за съхранение на бебешка храна или кърма лесно ще съхранявате храната на детето си в хладилник или фризер, а почистването на контейнерите е безпроблемно. Комплектът включва четири контейнера по 180 ml с непротичащи капачки. Те полета за надписване, с цел лесно проследяване на дата и съдържание. Включен е и адаптор, който позволява изцеждане на кърма директно в контейнера за съхранение. Съвместим с помпи за кърма: KikkaBoo Elia, Serenity, Leia Plus, Elsie, Nessa и Caily.

Сутиен за бременност и кърмене Canpol

 

Удобният сутиен за кърмене от Canpol е с класическа кройка, без банели, с мека чашка. Той е изработен от 100% памук, който не дразни чувствителните гърди. Гъвкавите му чашки позволяват поставянето на подплънки за кърма или предпазители за зърна, които предпазват бельото от замърсяване. Моделът има удобен клипс за откопчаване и закопчаване с една ръка и регулируеми презрамки.

Силиконови протектори за зърна Lovi

Протекторите за зърна Lovi са изработени от мек силикон, за да предпазват по най-добрия начин възпалените или разранени зърна и същевременно имитира текстурата на майчината кожа. Формата на аксесоарите позволява на бебето да има по-добър контакт с гърдата. По този начин то все още може да усеща допира и миризмата на кожата и продължава да стимулира притока на кърма, докато суче.

Крем за зърна Medela – PureLan


Крем за зърна PureLan предотватява изсушаване на кожата на зърната при кърмене. Той е с овлажняващ и хидратиращ ефект без консерванти, без нужда от отмиване преди кърмене и с възможност за нанасяне на други части от тялото.

Оформители за зърна Medela

Оформителите за зърна Medela са неинвазивен метод за подготовка на плоски или вдлъбнати зърна за кърмене. Дизайнът с нисък профил гарантира естествен вид под дрехите, меката, гъвкава силиконова мембрана предлага плътно и удобно прилягане, докато ръба упражнява нежен натиск.

Престилка за кърмене с джоб BabyJem

 

 

Престилката на BabyJem позволява кърменето навсякъде и по всяко време. Тя създава комфорт, удобство и улеснение за кърмещите майки. Престилката е от памучна материя и с оригинален дизайн, който позволява лесно поставяне и сваляне и контакт с детето.

Възглавница за бременни KikkaBoo – My Teddy

My Teddy на марката Kikka Boo е мултифункционална възглавница, която осигурява удобство за майката по време на бременността и е опора при кърмене след раждането. Тя е изработена от висококачествени материали и има сваляем калъф с цип за лесна поддръжка.