Какво се подарява при изписване на бебе?

Изписването на бебето е изключително вълнуващ момент както за младите родители, така и за всички техни роднини и приятели. Това е своеобразен празник по посрещането на новия член на семейството, а подаръците ще направят мига още по-специален.

Избирането на подходящи подаръци за новородено не изглежда трудна задача. Но, за да бъде жестът впечатляващ, да радва бебето и да бъде полезен на родителите, трябва да отделиш време и внимателно да проучиш възможностите.

Изписването на новородените от болница става обикновено 3-4 дни след раждането, но вероятно още преди това бъдещите родители, подпомогнати от семейството, са подготвили част от най-необходимите неща за малкото човече – например корито и креватче

Затова при изписване на бебето може да заложиш на практични подаръци, или на такива, които са предимно с емоционална стойност. Избраното не е задължително да е с скъпо, стига да бъде качествено, полезно и поднесено с грижа и внимание.

Практични подаръци при изписване

Необходими и много полезни подаръци за новородено са пелените, които ще послужат за повиване.

Чудесен вариант са тоалетните принадлежности, специално предназначени за новородени, влажни кърпи, крем и сапун за бебешка кожа. Те ще бъдат използвани всекидневно от родителите.

Мислейки за подарък на новородено, всеки обикновено се насочва към бебешки облекла – те никога не са излишни. Ако смяташ да поднесеш дрешка, заложи на бебешко боди, комбинирано с шапка и чорапки.

Играчките за гризане, гушкане и дрънкалките също са добър избор, който ще забавлява мъничето дълго време, стига да са безопасни.

Оригинални подаръци при изписване

В последните години като изключително модерни при изписване се наложиха персонализираните подаръци: възглавнички, гравирани с буква, име и дата и час на раждане, гривни и клипсове за биберон, сребърни лъжички, сребърна монета с пожелание и др.

Оригинален избор е и комплектът за отпечатък от крачетата и ръчичките, често комбиниран с рамка за снимки.

Бебешките фотоалбуми също са подходящ вариант, защото ще бъдат използвани дълго и ще съхранят мили моменти от израстването на детето.
Дори и нещо по-семпло като персонализирани фоторамки с дизайн, съобразен с пола на бебето, ще трогне много родителите.

Практични или с послание, подаръците при изписване на новородено винаги ще остават хубав спомен от този незабравим ден.