Какво представляват килимчетата за игра

Всяко дете заслужава свое собствено място за игра, където да развихри въображението си в щури забавление. За родителите е важно това място да бъде не само забавно, но и безопасно, и удобно. Спокойно можем да кажем, че килимчетата за игра отговарят на всички тези изисквания. Освен това този тип продукти са чудесно допълнение към интериора в детската стая. На пазара ще откриете богато разнообразие от видове в зависимост от възрастта на малчугана. 

Защо да изберете килимче за игра

Всеки родител знае, че когато детето е във вихъра си, то не се интересува от това, че ще  се изцапа или пък, че не трябва да се търкаля по земята, защото там е студено. Килимчетата за игра осигуряват топлина и комфорт, за да не се притеснявате за хлапето и да го оставите да се забавлява с часове. Представете си едно голямо и меко място на пода, което бързо ще се превърне в любимото пространство на мъника. 

Същевременно, килимчетата се грижат за когнитивното развитие и фината моторика на детето. Ще откриете различни модели с цифрите, буквите или пък писта с улици, по които мъникът да „кара“ любимите си колички. Ако искате хлапето да разполага с още повече възможности за забавни игри, можете да изберете двулицево килимче. Моделите, които са под формата на пъзел, ще развият концентрацията и логическото мислене на дребосъка. А за най-малките ще намерите и специални бебешки варианти, които често са под формата на активна гимнастика, като има възможност за премахване на грифа с играчки, когато бебето порасне. За да спомогнат развитието на сетивата на мъника, някои видове са музикални и разполагат с различни функционалности. 

 

Мек пъзел за под Sun Ta – 25 части, с рамка

Материал: EVA пяна

 

По отношение на материалите може да избирате от различни текстури – EVA пяна, полиестер, акрил, текстил и други. Гуменото покритие улеснява почистването, но бъдете внимателни при състава на продукта и се уверете, че всички материали са напълно безопасни за здравето на детето, включително и боите. Синтетичните материали често са и по-устойчиви на износване, което ви дава по-дълъг живот на продукта. Изберете килим в цветове, които да хармонират с цялостното обзавеждане в стаята на хлапето. 

Друго важно предимство на килимчетата за игра е, че лесно се сгъват и транспортират. Така любимото място за забавление на мъника може да бъде с вас по време на семейната ви почивка или докато гостувате на баба и дядо. Друг безспорен плюс е, че постелката е идеална за групови занимания, без значение дали вие ще правите компания на детето или негови приятелчета.