Добрата лятна количка

С настъпването на пролетта, неусетно и лятото наближава с пълна сила. Всички родители могат да си отдъхнат, защото вече няма да се нуждаят от термочувалчета за детската количка, топли ръкавици или други зимни аксесоари. Но топлите месеци също изискват добра подготовка като започнем с качествена и надеждна лятна количка за детенцето. Летните детски колички се отличават с това, че нямат кош за новородено, а седалката им не се трансформира. Този тип колички са по-отворени и затова са подходящи за топлите сезони от годината. Има няколко важни характеристики, които трябва да имате предвид, преди да изберете конкретен модел.

За какво да следим при избора на лятна количка

Без значение дали ще се използва през зимата или лятото, детската количка трябва да е маневрена, удобна, лека и компактна. 

Маневреността е изключително важна, тъй като по време на ежедневните си разходки с мъничето ще се сблъскате с различни препятствия. Съветваме ви да избере модел, който да има големи, стабилни, непомпащи се гуми за максимално добра проходимост на возилото. По този начин няма да има неравности на пътя, които да ви се опрат. Слизането и качването по бордюра ще се превърне в детска игра. Самите колела е добре да бъдат въртящи се, с опция за заключване. Обърнете внимание и на окачването на летната количка, защото то играе важна роля при возенето, досущ като при автомобила. 

По отношение на безопасността е важно детското возило да бъде оборудвано с предпазен борд, който да се сваля за максимален комфорт, когато мъникът порасне. На пазара ще откриете разнообразни видове, които са подходящи както за бебета, така и за по-големи малчугани, което ви гарантира по-дългото използване на продукта. 

Препоръчваме ви да се спрете на лятна количка, която има възможност за регулиране на облегалката до изцяло легнало положение, подходящо за новородено. Все пак мъникът се изморява бързо и ще има нужда от комфортно място за сън, докато сте навън. При по-луксозните и скъпи модели ще откриете специален механизъм, който отговаря за положението на облегалката. 

Разбира се, можете да изберете и по-евтино возило, което да отговаря на нуждите на детето. Що се отнася до нуждите на родителя, най-важното е моделът да е лек и сгъваем, за да можете лесно да го пренасяте в асансьора, до багажника на автомобила и други. Ще откриете, че много от летните видове на пазара имат двойно по-малки параметри, когато се сгънат, което предлага изключително удобство. Друг практичен детайл е седалката да може да се монтира в двете посоки – с лице към родителя и с лице към движението.

За максимално улеснение ви съветваме да изберете модел, който да включва всички необходими детски аксесоари:

  • Чантата е пръв помощник на всеки родител и е важно тя да може да побере всичко необходимо за разходката – детски шишета, памперси, дрешки, играчки и какво ли още не. 
  • През летните слънчеви дни сенникът е от ключово значение, защото той осигурява защита на мъника. Качествените сенници имат висок фактор за слънчева защита и могат да се регулират. 
  • Ако моделът има прозорче, ще бъдете по-спокойни и ще наблюдавате съкровището си през него. 
  • Дъждобранът също би бил от полза, тъй като никога не е изключен летен дъжд. 
  • Чадърът е многофункционален аксесоар и ще защити хлапето както от слънце, така и от дъжд. 
  • За комфорта на родителя е добре кошът за багаж да е с по-голям капацитет. 
  • Поставката за чаша или шише също е хитра придобивка, защото с нея винаги ще имате любимата детска напитка под ръка, за да утоли жаждата му през лятото.