Какво ни е необходимо за бебета близнаци?

Любов и радост по две – какво по хубаво може да ни се случи от това? Е, вярно, че с тях идват и разходи по две, но пък нима има по-смислен начин да използваме парите си, освен за своите деца? Вижте за какви покупки ще трябва да се подготвите.

Основни насоки за обзавеждането на детската стая

  • Кошара. През първите месеци новородените са все още доста малки и съвсем спокойно може да използвате една кошара или креватче за двете бебета, като ги слагате да лежат на срещуположните страни. Те така или иначе са свикнали да делят общо пространство през 9-те месеца и дори се чувстват по-комфортно, когато са заедно;
  • Легла. Постоянните им легла идват на дневен ред, когато малките братчета или сестричета вече станат по-големи и започнат повече да се въртят и движат по време на сън. Обикновено около първата им годинка родителите ги отделят в две креватчета;
  • Скрин. В началото дрешките са с доста малки размери, така че една мебел за техните дрешки ще ви е напълно достатъчна;
  • Ваничка. Изберете я по-широка и стабилна, защото макар през първите месеци да къпете бебетата на смени едно по едно, по-нататък, когато вече седят стабилно, може да ги оставяте заедно седнали да поиграят с водата.

Какви бебешки колички са подходящи за близнаци

Производителите осъвременяват и подобряват с всяка година дизайните и функционалността на twin моделите. И все пак, и с най-качествените сред тях, трябва да сте подготвени от самото начало, че возенето на количка за двама е доста по-специфично и трудно в сравнение със стандартните единични модели. Просто градската ни среда не е пригодена за такива возила. Те не могат да влязат през вратите на някои магазини, не се побират в някои асансьори, не могат да преминат през тесните места на редица тротоари. Така че при избора търсете възможно най-компактните размери. Има разнообразни предложения:

  • 3 в 1 са със свалящ се кош за новородени, с опция за поставяне на столчета за кола и със седалки за след 6-я месец;
  • Комбинираните имат облегалка, която се мести в различни позиции: от легнало до седнало положение;
  • Седалките – една зад друга или една до друга – имате избор между различни модели;
  • Летни. По-лек и малък вариант за седящите деца.

Допълнителни съвети от Baby.bg

  • Играчките. Ще се наложи да ги взимате по две. Характерно за всички хлапета е, че когато видят друго дете да играе с нещо, винаги също поискват точно същата вещ. Това неминуемо е всекидневие и при братчетата и сестричетата на една възраст. Нека всяко да има своя екземпляр от дрънкалката, куклата, патето и т.н. Може да имат лека разлика в цвета, за да различавате кое на кого е, но иначе нека моделът да е един и същ, за да си спестите главоболията, предизвикани от детските кавги. Не очаквайте, че заедно ще си играят с едно нещо. Общите игри идват едва след втората и дори третата година на децата;
  • Дрехите. Ясно е, че ще са по две, но старайте се винаги да има по нещо различно в тоалетите на малчуганите. Нека от малки свикват, че макар много да си приличат, всеки от тях има своята индивидуалност.

Отглеждането на две бебета може да е трудно и изморително, но пък след няколко години, когато вашите приятелки ще имат второ пеленаче, вие ще вече ще имате две пораснали хлапета. И тези хлапета винаги ще имат другарче в игрите и най-добър приятел на една ръка разстояние.