Как да изберем бебешко яке

Избирането на детски и бебешки якета може да бъде истинско предизвикателство. Родителите трябва да са готови не само за всички годишни сезони, но и за внезапна промяна във времето, докато са на разходка с детенцето. Бебетата и малките деца се цапат доста по-често от възрастните, което налага и постоянно да носите резервни дрехи със себе си. Важно е и да изберете точния размер, което невинаги е лесна задача.

От друга страна, мъникът расте със скоростта на светлината и всичко бързо му умалява. По отношение на бебешките якета би било хитро да вземете малко по-голям размер, тъй като малчуганът често ще бъде облечен с няколко ката дрехи под якето. Разбира се, не става въпрос за дреха, която да е с няколко размера по-голяма и изобщо да не е по мярка. По този начин ще сте сигурни, че облеклото няма да стяга и ще осигурете  свобода на детските движения.

Допълнителните дрешки са необходимост заради постоянната промяна на времето, особено през пролетта и есента. Случвало ли ви се е да се наслаждавате на слънцето преди да излезете, а в края на разходката изведнъж да задуха силен вятър? Трябва да бъдете напълно подготвени за подобни ситуации. В следващите редове ще откриете полезни съвети как да избирате детски облекла.

За какво да следим при избора на якета

Без значение дали бебешката дреха ще е за момче или за момиче, има няколко важни характеристики, на които тя трябва да отговаря.

За преходните сезони с постоянна промяна във времето задължително изберете бебешко яке, което да пази детето от вятър и дъжд. Водонепропускливата материя ще ви спести нуждата от купуване на специален детски дъждобран. Разликата между пролетните и есенните детски облекла спрямо зимните е, че първите няма нужда да са толкова плътни. Можете да изберете леко и удобно шушляково яке, което ще е идеално за тези сезони. На пазара ще откриете бебешки и детски модели със сваляща се подплата, което е изключително хитро и удобно при променливо време. Ако се притеснявате, че на дребосъка няма да му е достатъчно топло, винаги можете да го облечете с плътни дрешки.

Зимната бебешка дреха, от своя страна, трябва да е максимално дебела, със стабилна подплата и пух. Тук е важно да се отбележи, че моделът не трябва да е твърде тесен, за да не затруднява движенията на мъничето. Зимните месеци са непредвидими и температурите падат много рязко, затова трябва да сте подготвени. Изберете модел, който да има и висока яка, която допълнително ще пази бебето от вятър и сняг. Качулката също е важен детайл, който не е за изпускане. Космонавтите са страхотно решение за студения сезон, защото предлагат максимален комфорт и защита за мъника.

За по-топлите месеци препоръчваме по-тънки бебешки якета, спортни горнища или грейки, които предпазват, без да изпотяват. Дънковите модели са чудесен избор, защото са леки, стилни и няма да запарват.

В заключение бихме казали, че материята и размерът са ключовите при избора на една детска връхна дреха. По отношение на визията ще откриете голямо разнообразие от разцветки и модели, с които детето ще се превърне в истинска модна икона. Все пак не позволявайте външния вид да измести практичността и комфорта.