Какво представлява партито за разкриване пола на бебето

Една от най-вълнуващите части на бременността е да разберете какво бебе очаквате – момче или момиче. Някои родители предпочитат да не споделят пола на детето с други хора, преди то да се появи на бял свят, а други отиват дори още по-далеч, като искат да запазят елемента на изненада и за себе си, до самото раждане.

Повечето хора обаче предпочитат да узнаят дали чакат син или дъщеря възможно най-скоро както от любопитство и вълнение, така и за да се подготвят със закупуването на правилния цвят дрешки, колички, обзавеждане и т.н.

Ако и вие планирате да разберете и разкриете пола на вашето бебе преди то да се роди, няма по-подходящ начин да направите това от едно страхотно парти по случая с много балони и декорации. То ще ви помогне да споделите този вълшебен момент със своите най-близки приятели и роднини.

Ето няколко креативни идеи как да спретнете вълнуващо парти, което да направи това паметно събитие дори още по-запомнящо се и забавно.

Изберете тема

По-разпространено на запад, но все по-популярно и у нас е задаването на някаква конкретна тема на партито. Може да изберете вариант, който да комбинира неща свързани и с момченца, и с момиченца, като например пирати и принцеси, коли и кукли, динозаври и гримове, вратовръзки и рокли и др. Ако предпочитате пък, може да изберете тема, която да не е насочена конкретно към мъжки или женски пол, например тема с бебета, животни или просто някакъв неутрален цвят.

Каква декорация да изберете

Логично е, понеже в началото на партито полът на бебето все още няма да се знае, украсата да бъде съобразена и с двата възможни варианта.

Обикновено винаги на този тип събития преобладават голям брой балони, като част от декорацията, така че е добра идея да украсите помещението с приблизително равен брой сини и розови балони. След като полът бъде разкрит, тези с излишен цвят може да бъдат спукани, което ще бъде голяма забава за малките гости. При желание може да напълните балоните и с хелий.

Може да добавите и декоративни елементи с надписи от сорта на: „Той или Тя?“, „Момче или Момиче?“, „Господин или Госпожица?“ и други подобни.

Добра идея е и да осигурите уелкъм дринк или хапки, които да са в тон с декорацията или темата на партито.

Игри и забавления

Може да опитате да направите партито още по-интересно, като добавите някакви интересни игри за гостите. Ето няколко идеи:

  • Направете предположение

Накарайте всеки присъстващ да изкаже своето мнение дали бебето ще бъде момче или момиче, като му покажете снимка от видеозон. Накрая за позналите може да има награди.

  • В тон с темата

Ако сте решили да имате тема на партито, може да помолите гостите да се облекат в тон с нея. Така ще се засили още повече атмосферата на събитието.

  • Капсула на времето

След като най-накрая узнаете дали очаквате син или дъщеря, помолете гостите да напишат своите пожелания към детето и ги запечатайте в кутия, която да отворите или да му дадете на по-късен етап, например при навършване на пълнолетие. Ще бъде дори още по-забавно, ако към тази капсула на времето добавите и видео обръщения и пожелания от гостите към малчугана.

  • Цвят на дрехите

Може да помолите гостите да се облекат в синьо или розово в съответствие с това, какво те смятат, че ще бъде бебето – момче или момиче, или да държат балон в съответния цвят. След като това бъде официално разкрито, може да направите една снимка за спомен, като позналите са от едната страна и са щастливи, а предположилите грешно – от другата и се преструват на гузни от загубата.

Моментът на истината

Дойде време и за най-важната част от събитието, която всички очакват с нетърпение, а именно самото разкриване на пола на бебето. Има много начини, по които може да го направите по-атрактивно, за да увеличите още повече емоцията от момента. За вас сме подбрали някои от най-популярните варианти, които може да ви се сторят интересни:

  • Балон

Напълнете непрозрачен балон с розови или сини конфети. Така при спукването му те ще се разлетят и ще разкрият пола на бебето.

  • Кутия с балони

Затворете в кутия няколко розови или сини балона с хелий и когато отворите кутията, балоните ще полетят нагоре, разкривайки дали очаквате момче или момиче.

  • Пинята

Купете пинята и я напълнете със съответния цвят бонбони. Гостите ви може да се редуват да я счупят със завързани очи, като този, който успее, ще разкрие пред всички голямата новина.

  • Торта

Не може такова тържество да мине без торта. Може да изпечете или поръчате такава съответно с розов или син пълнеж. Така, още когато първото парче бъде разрязано от родителите, гостите ще узнаят голямата тайна. Може да постигнете това и с мъфини или малки кексчета, които да раздадете на присъстващите.

Може би искате да разберете пола на вашето бебе заедно с вашите гости? Ако това е така, помолете следящия ви лекар да напише „момче“ или „момиче“ на лист хартия и да ви го даде, вместо да съобщава пола по време на ултразвука. Така може да помолите някой друг да организира момента за разкриване на пола, като изненадата ще бъде за всички, включително и за вас.