Прах за пране за бебета

Какъв прах за пране е подходящ за бебешките дрешки?

Когато дойде моментът, в който трябва да изберете най-подходящия прах за пране за бебешките дрехи, във вас ще възникнат куп въпроси. И това е напълно нормално.

Тук на помощ идват специалистите и майките, които вече са минали през това.

Те препоръчват да изберете перилен препарат, който е специално предназначен за деликатната бебешка кожа. Знаете, че особено през първите няколко месеца от живота на бебето, трябва да сведете до минимум количеството дразнители, които влизат в контакт с кожата му. Това е сигурен начин за предотвратяване на обриви или белене на кожата.

Може да се изненадате колко мръсно пране е способно да произведе вашето малко човече. Освен това някои петна може да са много упорити. Именно затова трябва да изберете препарат, който е достатъчно силен, за да премахне всякакви зацапвания с едно изпиране. И както вече споменахме – да не дразни нежната кожа на бебенцето.

Видове бебешки прах за пране:

Когато търсите да закупите щадящ бебешката кожа прах за пране, може да изберете между следните видове: 

  • Екологични (био) перилни препарати: растителните съставки, открити в екологичните бебешки продукти, са изключително нежни към тъканите и кожата. Именно затова много родители предпочитат точно този вид прах за пране.
  • Перилни препарати, които не са био: Това означава, че прахът не съдържа ензими, които се отлагат в тъканите.
  • Течен прах за пране: За разлика от прахообразните перилни препарати, които са направени от неразтворими съставки, течните прахове се разтварят лесно, така че е по-малко вероятно да оставят остатъци.

Важни съвети при избора на перилен препарат за бебешки дрешки:

Обърнете внимание на следните характеристики, когато избирате бебешки прах за пране:

  • Изберете продукт без аромати

Не избирайте силно ароматизирани прахове и омекотители, защото това може да подразни вашето бебе. Вместо това се спрете на такива, които са без аромат. Трябва да избягвате да добавяте силни аромати към дрехите и бельото на вашето бебе.

  • Първо тествайте

Преди да изперете цял куп дрешки с избрания продукт, опитайте първо да изперете един артикул. По този начин веднага ще разберете дали има отрицателен ефект върху кожата на вашето бебе и дали предизвиква някакви алергии. Симптомите за тях могат да са зачервяване, обрив и сърбеж.

  • Погледнете съставките

Някои често срещани химически съставки могат да бъдат агресивни към чувствителната кожа на бебето, така че задължително четете съдържанието. За предпочитане е препаратът да е хипоалергенен, тъй като ще е много по-щадящ към нежната бебешка кожа. Винаги избирайте прах за пране и омекотител с натурални съставки. Същото важи и при избора на препарат за бебешки съдове. Все пак става въпрос за вашето малко съкровище, което все още е много крехко и чувствително.

  • Качеството на първо място

Изберете качествени перилни продукти, които са се доказали на пазара и на които са се доверили много майки. Разбира се, може да се допитате до роднини и приятели, които да споделят какви продукти използват за своите бебенца.

Няколко важни съвета при прането на бебешки дрешки:

След като сте се справили с храненето, приспиването, миенето и основната рутинна грижа за бебето, идва ред и на прането. Всички основни неща, които знаете (като разделяне по цветове, използване на правилните средства за обработка на петна и четене на указанията на етикета на дрехата) се отнасят и за бебешките дрешки.

Има обаче няколко трика, които могат да направят процеса още по-лесен:

  • Първо, поставете чорапките на бебето и други малки предмети в мрежеста торба за пране по време на пране и сушене. Нали знаете, че пералнята обича да си прибира по някой друг чорап.
  • Винаги изпирайте новите дрехи, преди да облечете с тях вашето бебе. Все пак не знаете къде са били, кой ги е пипал и какви микроби може да има по тях.
  • Не забравяйте да премахнете всички етикети и стикери от новите дрехи.
  • Проверете дали по дрешките няма петна, които може да се наложи да бъдат предварително накиснати. За петна на основата на протеини (кърма, адаптирано мляко, повечето храни, изпражнения и т.н.) накиснете в обикновена, хладка вода с ензимен почистващ препарат.
  • Четете внимателно етикетите на дрехите и регулирайте съответно настройките на вашата перална машина.

Спазвайки всички тези стъпки, може да превърнете прането не само в лесно, но и в приятно занимание. Основното, което не трябва да забравяте е, че бебешката кожа е много по-нежна и чувствителна от тази на възрастните. Ето защо изборът на добър перилен препарат е от изключително значение. На пазара вече се предлага голямо разнообразие от прахове и омекотители, така че сме сигурни, че ще намерите най-добрият продукт за вашето бебе.