Детски и бебешки термометри

Филтри
Сортирай по:
Най-нови
 • Позиция
 • Име
 • Цена
 • Най-голяма отстъпка
 • Най-продавани
 • Най-коментирани
Покажи по:
Филтри
Сортирай по:
Най-нови
 • Позиция
 • Име
 • Цена
 • Най-голяма отстъпка
 • Най-продавани
 • Най-коментирани
Покажи по:

Дали челото на бебето ми е твърде горещо? Ако е вдигнало температура? Преди да се паникьосате и да хукнете към доктора си, трябва да сте сигурни в предположението си, тук на помощ идва бебешкият термометър.

Той ще даде ясни и точни данни за температурата на детето ви, а така вие ще може да определите, дали е необходим лекарски преглед.

Тук идва и главоблъсканицата - толкова много видове и модели и кой да изберете? За да разберете повече за тези устройства и различните им характеристики, прочетете пълния текст.

Какво е бебешки термометър?

Устройство, което измерва и показва температурата на бебето. Изработени са във форма и размери съобразени с ръста на бебетата.

Защо ви е необходим този уред?

За да покажат, че имат проблем мъниците използват плача, но няма как да ни кажат с думи, кое точно не е наред. И докато термометърът, няма да излекува детето, то той ще ви помогне да идентифицирате проблема, а разбирането на проблема е половината му решение.

Повечето родители са на мнение, че бебешкият термометър е задължителна вещ при отглеждане на деца.

Видове термометри

Особено за родители, за които това ще е първата рожба, може да се изумят от разнообразните начини, по които може да проверите температурата на бебчето си. 

Ректален термометър

Той измерва температурата като се поставя в ануса. 

Това е най-прецизният вид. И то не заради самото устройство, а заради мястото на което се слага. Ректалната температура е най-близка до телесната и измерването ще е точно.

Повечето модели си приличат - състоят се от връх, дисплей, бутон за вклюване и изключване. Като цяло са евтино и точно решение, но като проблем се отличава, че често дават различни грешки.

Плюсове Минуси
Точни;

Некомфортни

за детето;

Евтини; Често дават грешки.

Подходящи

за новородени.

Инфрачервени термометри

Това са продукти от сравнително ново поколение. Те използват инфрачервената светлина, без да е необходимо да ги допирате до детето си.

Знаете, колко раздразнително може да е мъничето, когато е болно и точно за това уред, който не трябва да се докосва до него е отлично решение. 

Но не се подвеждайте - макар меренето на температурата да става от разстояние, моделите от този тип са много точни и популярни сред родителите.

Като недостатък можем да кажем, че е цената. Това са най-скъпите продукти от тази категория.

Плюсове Минуси

Лесни за използване;

Скъпи са

Не се допират

до бебето;

Термометър за подмишницата

Както може да предположите от името, той се поставя подмишницата на бебето, където при контакта с кожата показва телесната температура.

Този вид уреди, не се славят като особено точни. Това е така, защото измерването става на външната част на тялото. Така данните може да се разминават с около 2 градуса.

Поради тази причина много родители ги използват за първично измерване на температурата, а ако видят нещо притеснително, прибягват към ректалните термометри.

За максимално точни резултати е препоръчително частта от ръката да е суха.

Плюсове Минуси
Евтини; Не особено точни;

Добри за първично

измерване.

Трудно може да ги задържите за

достатъчно дълго време,

ако бебето е неспокойно.

Термометри за ухо

Това е друг популярен вид. Сензорът се поставя в ухото на бебето, като предоставя точно измерване. Самият сензор измерва инфрачервените топлинни вълни, които се излъчват от тъпанчето.

Тези продукти се използват често в болниците. Те са бързи, безопасни и най-важното не смущават мъничето.

За да ги използвате успешно, ще трябва да се научите да боравите с тях, най-трудната част е правилното поставяне в ухото.

За съжаление може да използвате устройствата, чак след шестия месец от раждането, защото в този периодушните канали все още се развиват, а канлчето е много тясно, за да влезе сензорът.

Плюсове Минуси
Точни;

Трябва да се научите

да ги използвате правилно;

Бързи; Не се препоръчват под определена възраст;

Кои са важните характеристики, за които да внимавате, преди да купите термометър за бебе

 • Точност;
 • Лесен за използване;
 • Надежден;
 • Лесен за почистване;
 • Скорост;
 • Други екстри като: звук, когато измерването е приключило, промяна на цвета, при висока температура и други.

В baby.bg сме почти сигурни, че ще намерите правилният термометър за вас, независимо на кой вид се спрете. Разгледайте някои от водещите производители, сред които: Miniland, Alecto, Chicco, Canpol, Agu Baby и Babyono.

Виж повече