Общи условия за ползване на baby.bg за периода 21.11.2019г - 29.11.2019г, кампания "Black Friday на Baby.bg"

В периода 0.00ч на 21.11.2019г до 23.59ч. на 29.11.2019г на Baby.bg се провежда кампания "Black Friday на Baby.bg". Важат стандартните общи условия на Baby.bg описани по-долу със следните допълнения:

1. Определени продукти или всички продукти на определени марки ще се продават на промоционална цена.
2. Персоналните отстъпки за лоялен клиент,  промо кодовете, както и отстъпка за поръчка над определена сума няма да важат за стоките, които са в намаление за "Black Friday на Baby.bg".
3. Кампанията е валидна от 0.00ч. на
21.11.2019г до 23.59ч. на 29.11.2019г.
4. Поръчки на стоки по време на кампанията ще се обслужват в рамките на десет (10) работни дни. Това се налага поради очаквания голям брой поръчки в съответния ден. Изключение от този срок са стоките, които се изготвят по заявка или такива, за които потребителите са изрично уведомени, че може да бъдат доставени със забавяне, поради изчерпване на наличността.
5. Наличностите на продуктите в промоция са лимитирани. Възможно е тяхното изчерпване по време на кампанията. Ако клиент е направил поръчка, която не може да бъде осъществена, поради изчерпване на наличностите, то той ще бъде уведомен и ако е заплатил предварително поръчката с карта, банков превод или Epay/Easypay, сумата ще му бъде възстановена в 30 дневен срок. Възможно е да избере друг продукт/продукти, но ако е извън рамките на кампанията, е възможно да е на стандартната цена.
6. Ако клиент направи повече от една поръчка по време на кампанията "Black Friday на Baby.bg", то съответните поръчки ще се обработват и изпращат самостоятелно една от друга, освен ако няма допълнителна договорка и потвърждение от Baby.bg, че е възможно поръчките да се обединят.
7. Baby.bg запазва правото си за промяна на цени на дадени артикули.
8. Baby.bg не отговаря за временни сривове в достъпа до сайта в следствие на претоварване на сървърите на хостинг доставчика или на хакерски атаки.

Предмет и общи положения:

 1. Ако посещавате и използвате уеб сайта www.baby.bg, Вие заявявате, че приемате и сте съгласни с настоящите общи условия.
 2. www.baby.bg е онлайн магазин за продажба на бебешки и детски стоки.
 3. www.baby.bg е собственост на фирма „Бейби.бг“ ООД:
 • Седалище и адрес на управление: гр. София, ж.к. Младост 4, бл. 405, вх. 2, ап. 24.
 • Адрес за кореспонденция и за отправяне на жалби от потребители: гр. София, ж.к. Младост 4, бл. 405, вх. 2, ап. 24.
 • Регистрация към Агенция по вписванията: ЕИК: 201621841
 • Регистрация по ЗДДС: BG201621841
 • МОЛ: Илиан Илков
 1. Настоящите общи условия уреждат взаимоотношенията между „Бейби.бг“ ООД (наричан Baby.bg) от една страна и ползвателите на уеб сайта www.baby.bg (наричани Потребители) от друга страна.

Регистрация на потребител и защита на личните данни:

 1. Можете да ползвате  www.baby.bg и да пазарувате от него като регистрирани или нерегистрирани потребители.
 2. В процеса на регистрация Потребителят избира потребителско име (в случай, че не е заето) и парола за достъп, като посочва адрес за доставка, име, фамилия, e-mail и телефон за връзка. След успешна регистрация и съхраняване на данните в системата на Baby.bg, по всяко време може да се промени адресът за доставка, личните данни или получателят на поръчката
 3. Регистрираните потребители доброволно предоставят личните си данни в процеса на регистрация.
 4. Регистрираните потребители имат право на достъп, промяна или изтриване на личните си данни, а така също имат право да изискат  да бъде закрит техния потребителски профил.
 5. Baby.bg има право да изпраща на регистрираните потребители електронен бюлетин на посочения при регистрация e-mail адрес. Потребителите имат право да откажат получаване на същия чрез кликване на линк, който се намира в така получения бюлетин.
 6. Baby.bg не предоставя личните данни на потребителите на трети лица с рекламна или каквато и да било друга цел, освен в случаите, когато са изискани от национални служби.

Доставка, плащане и отстъпки:

 1. Пълна информация за цени и начин на доставка, методи за плащане и отстъпки ще откриете в страниците Доставка и Отстъпки

Baby.bg не носи отговорност за:

 1. Пропуски в информацията за дадени стоки, свързани с актуалност на наличностите, спецификации или непълна информация предоставена от производителя/вносителя.
 2. Промени в съдържанието на сайта, които са породени от вируси, хакерски атаки и др.
 3. Изчерпване на наличностите на дадени стоки.
 4. Неточности в данните за продукти в информация, получена от производителя/вносителя.
 5. Забавяне или неизпълнение на задълженията по причина, извън контрола на Baby.bg.
 6. Разлики в цвета на стоките на снимките в сайта и „на живо“, поради промяната на цветовите гами при някои екрани/дисплеи.

Права на Baby.bg:

 1. Да откаже поръчка, без да дължи обезщетение на потребителя. В случаите, когато потребителят е заплатил предварително, Baby.bg трябва да му върне получената сума без ненужно забавяне и в законов срок.
 2. Да не носи отговорност за коректността и точността на информацията на сайта, предвид факта, че тя е предоставена от производителя/вносителя.
 3. Да не носи отговорност в случаите, когато потребителят не е проверил цялостта на пратката в присъствието на куриера и в последствие установи, че тя е нарушена.
 4. Да променя съдържанието в сайта по всяко време и  без предупреждение.
 5. Да променя цените по свое усмотрение по всяко време без да дължи предварително уведомяване на потребителите. При допуснати технически грешки в публикуването на сайта, Baby.bg има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обещетение по никакъв начин на потребителя, освен да възстанови сумите платени от потребителя, ако има такива. 
 6. Без предварително известие да променя настоящите общи условия по всяко време, като промяната ще бъде отразена на настоящата страница.

Права на Потребителя:

 1. Да получи поръчаните стоки в съответствие с направената поръчка на сайта.
 2. Да получава информация относно статуса на направена поръчка.
 3. Да променя профила с личните си данни в сайта.
 4. Да замени или върне продукт при рекламация.
 5. Да получи гаранционно обслужване спрямо гаранционните условия.
 6. Да върне закупена стока в 14 дневен срок при законните условия за отказ от поръчка направена през Интернет.

Задължения на Потребителя:

 1. Да спазва настоящите общи условия.
 2. Да ползва правото на рекламация и гаранционно обслужване по съответния ред и условия.
 3. Да провери получената пратка в момента на получаването й от куриера.
 4. Да заплати цената на съответната стока/стоки.

Право на отказ от стока:

 1. Съгласно чл. 50 от ЗЗП всеки потребител има право да се откаже от получената стока в срок от 14 дни от датата на получаване на стоката. Сумата, съответстваща на цената на върнатата стока, ще бъде възстановена на потребителя без неоправдано забавяне и в срок от 14 дена след упражняване на правото на отказ от стоката.

Условия за ползване на правото на отказ от закупена стока:

 1. Върнатата стока трябва да бъде в добър търговски вид, да не е била употребявана по какъвто и да било начин и да е в ненарушена оригинална опаковка (кутия). Стоки, които не отговарят на това условие, не могат да бъдат върнати. Моля, имайте предвид, че правото на отказ от поръчка съществува, за да ви позволи да се запознаете със стоката по същия начин, както в реален магазин, а не за да я използвате безплатно в продължение на 14 дни.
 2. Разходите по транспортиране на стоката от клиента към Baby.bg са за сметка на клиента.
 3. Отказ от закупена стока се осъществява след като ни изпратите e-mail, в който изявявате желанието си за отказ или e-mail с попълнен стандартен формуляр за отказ.
 4. Ако при поръчка на клиент, той ползва безплатна доставка (поръчката е за над 80лв), но след връщане на част от стоката или цялата стока от поръчката, общата сума на поръчката падне под 80лв, то клиентът губи правото си на безплатна доставка и тя ще се начисли в последствие и ще бъде удържана от върнатата сума.

Право на рекламация:

 1. Съгласно ЗЗП всяка закупена стока има 2 години законова гаранция. В този срок Потребителят може да ползва правото си на рекламация на закупената стока.
 2. Можете да ползвате правото си на рекламация при:
 • Констатирани липси в продукта;
 • Дефекти в продукта;
 • Несъответствие с поръчания продукт (изключение са незначителни разлики, в това число - споменатите по-горе възможни различия в цветовите нюанси).
 1. Рекламации можете да предявявате на email: sales@baby.bg или на 0888 754 788. До 10 работни дни ще получите становище по предявената рекламация. Срокът за удовлетворяване на рекламация е 14 дни.

Право на гаранционно обслужване:

 1. Стоките, които се продават от Baby.bg са нови и със съответната търговска гаранция (различно от законовата гаранция), която е предоставена от производителя/вносителя.

ВАЖНО!
Запазете документа удостоверяващ плащането (касова бележка, бележка за пощенски паричен превод, извлечение от Epay, Easypay, Borica или банков превод), защото той ви е необходим в случай на гаранционно обслужване на стоката.

Възможни проблеми при изпълнение на поръчката:

 1. Един или повече от поръчаните артикули не е на лице (Baby.bg не поддържа на склад всички продукти, които се предлагат на сайта!). При такива обстоятелства представител на Baby.BG ще се свърже с Потребителя във възможно най-кратки срокове, за да го информира.
 2. Адресът за доставка/плащане е непълен или погрешен.
 3. Неуспешно плащане, при избор на банков превод или EPAY за извършване на транзакцията.
 4. Погрешен телефон за връзка с клиента.

В случай на проблеми при доставката причинени от Baby.bg, то Baby.bg носи отговорност за всички възникнали допълнителни разходи. Потребителят покрива допълнителните разходи в случай, че той е отговорен за възникването им.

Методи за плащане:

 1. Наложен платеж чрез пощенски паричен превод (при получаване на стокота) – Потребителят плаща цялата дължима сума на куриера при получаване на поръчката и получава бележка за пощенски паричен превод.
 2. Плащане по банков път – Потребителят извършва банков превод по сметка на Baby.bg.
 3. Плащане чрез БОРИКА – (приема плащания с карти Борика, Master Card, Visa Electron, Visa Classic) – при избор на тази опция потребителят ще бъде пренасочен към системата на БОРИКА, където ще може да извърши необходимата транзакция. Едва след потвърждение от системата на Борика за получената сума, съответната поръчка ще бъде изпратена.
 4. Плащане чрез E-pay – при избор на тази опция Потребителят ще бъде пренасочен към системата на E-pay, където ще може да извърши необходимата транзакция. Едва след потвърждение от системата на E-pay за получената сума, съответната поръчка ще бъде изпратена.
 5. Плащаме чрез EasyPay – Потребителят ще получи уникален код по e-mail, след което може да заплати с този код на някоя от касите на EasyPay. Едва след потвърждение от системата на EasyPay за получената сума, съответната поръчка ще бъде изпратена.

Формуляр за отказ от стока:

https://www.baby.bg/content/vryshane-na-stoka.html