От каква възраст се ползва активна гимнастика

Играчките присъстват в света на детето още от неговото раждане. Днес могат да се открият както предложения за бебета, така и такива за пораснали дечица. Всяка една възраст е свързана с конкретни двигателни и умствени умения, които обуславят и избора на занимателно пособие, с което малкото човече да се развлича през деня. 

Активните гимнастики също намират добро приложение при отглеждането на детето. Те могат да са музикални, дървени или под формата на интерактивно килимче, като във всеки един от случаите резултатите от тяхното използване ще са добри. Могат да се предложат на детето от най-ранна възраст, за да се подпомогне неговото развитие. Вижте предложенията на магазин Baby.bg и поръчайте още днес. 

Какво са активните гимнастики

Те са част от арсенала с детски принадлежности, които осигуряват на мама и татко малко време на уединение и почивка. Интерактивните гимнастики са чудесен начин да задържим вниманието на бебето за по-дълго време, въвличайки го в кротка и спокойна игра, която е и напълно безопасна. Този вид пособие е полезно по ред причини, които определят използването му като “задължително”. Ако сте родители на бебе, което вече може да задържа погледа си, но и да протяга ръчички да хваща предмети, е много добра идея да купите активна гимнастика, която ще Ви допадне с безбройните си ползи:

  • Подобрява координацията “ръка-око”;
  • Стимулиране на зрението в диапазон от около 30 см;
  • Укрепване на мускулатурата и развиване на двигателните умения;
  • Засилване на тактилните усещания, които подобряват познавателните способности при бебетата;
  •  Развиване на способности за създаването на причинно-следствени връзки и др.

Активното килимче е не просто поредното средство за забавление, но също така и играчка с много на брой двигателни ползи. Ако се чудите каква да изберете, проверете в магазин Baby.bg и на най-добрите в бранша се доверете. 

За каква възраст са подходящи

Това е много важен въпрос, с който всеки родител трябва да бъде наясно. Позовавайки се на експертните съвети на специалистите, активната гимнастика може да се използва още в най-ранна възраст (обикновено около 4-тата месечинка), когато бебето започва да проявява интерес към заобикалящия го свят и изявява желание да пипне предметите в близост до него. 

Защо да ни се доверите

Онлайн пазаруването е удобен и лесен начин да купим на бебето необходимите пособия за пълноценното му отглеждане. При поръчка от нас винаги получавате бърза доставка и възможност за връщане. Поръчайте активна гимнастика от нашия онлайн магазин ще подосигурите на детето си да расте щастливо и игриво!