Как да изберем най-добрата електрическа люлка за бебето

Защо ни трябва електрическа люлка

Може да я използвате както у дома, така и на открито. В първите месеци, когато бебето все още не може да се придвижва самò, а лежането в креватчето му доскучава, люлката шезлонг е отлично решение. Така може да го премествате от стая в стая, за да бъде с вас, и същевременно да вършите своята работа, докато то има свое забавление.

С какво ще ни помогне при отглеждане на бебето

Може да я използвате в моментите на будуване, когато малкото е нахранено и още не му се спи, а е любопитно да изучава света. Люлката му дава нов зрителен ъгъл, а и може да се премества, което прави престоя в нея още по-разнообразен. Нежното полюшване е незаменим помощник и при приспиването.

Какви видове има

Обикновено моделът съчетава по няколко от изредените по-долу критерии. Вие изберете оптималната комбинация:

  • Сгъваема – компактна и лесна за пренасяне. Обикновено е с Л-образна рамка;
  • Със статична или променлива позицията на облегалката. Някои типове предлагат само една позиция на гърба и главата, при други тя може да се променя в зависимост от позата и възрастта;
  • С въртящ се механизъм. С такъв разполагат някои от моделите, при които рамката е в Г-образна форма, а кошчето е висящо.
  • Със звук. Разполага с няколко нежни мелодии, които да успокояват или развеселяват бебето;
  • С вибриращи играчки. Те висят на подходящо разстояние от лицето на бебето и му помагат да развива хватателните си рефлекси. А и го забавляват.

Как да изберем подходяща електрическа люлка за новороденото – съвети от Baby.bg

Сред първите фактори, които ще обмислите, вероятно ще бъде цената. Разгледайте различни оферти тук в каталога на Baby.bg, за да се ориентирате за ценовите класове. Важно е моделът, който избирате, да е добре обезопасен с колани и да има стабилна опора. По-надеждните варианти са с метална рамка и с по-малко пластмасови части. Обърнете внимание и на тъканта, с която е тапицирана. Материята трябва да може да се почиства безпроблемно. Ако се спрете на модел със звук, поинтересувайте се дали има опция за намаляване и усилване. И в заключение да припомним най-важното: не оставяйте бебето в люлката без надзор, колкото и стабилна да е тя!